Szerform Kft.

Szerszámgyártás, fémmegmunkálás és fémforgácsolás

Pályázatok

Szerszámgyártási technológia fejlesztése a Szerform Kft-nél

A SZERFORM Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székesfehérvári telephelyén 1 db TAATH 7150 hidraulikus síkköszörűt és 1 db Haas Super Minimill2 marógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 18,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A pályázó társaságot 2005-ben magyar magánszemélyek alapították. A társaság fő tevékenységi köre a szerszámgyártás. A projekt megvalósítási helyszíne a társaság 2012 óta bejegyzett székesfehérvári telephelye, amely a 8000 Székesfehérvár, Babér köz 1. szám (8134/165 hrsz) alatt található bérelt telephelye.

A társaság elérni kívánt célja, hogy képes legyen költséghatékonyan gyártani, a lehető legszélesebb mérettartományban úgy, hogy a gyártási minőség megfeleljen a szerszámgyártás iparág által elvárt pontosságnak. A projekt megvalósítása által, a társaság a versenyképességét kívánta növelni.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Haas Super Minimill2 marógépet, amely képes 200 x 200 mm-es méret alatt is hatékonyan gyártani, továbbá lehetővé teszi a kis és közepes szériagyártást is, rövid, egyszerű átállással, hogy ne legyen átállási idő miatti idő kiesés. A projekt keretében beszerzésre került még egy TAATH 7150 hidraulikus síkköszörű, amely 0,015mm/m-es pontossággal képes megmunkálni az alkatrészeket és 35 %-kal nagyobb alkatrészek befogadására képes, mint a korábban alkalmazott technológia. A fejlesztés hatására a vevők jobb minőségben történő kiszolgálása, illetve szélesebb mérettartományú alkatrészek készítése vált lehetővé. Ennek köszönhetően a társaság bővítette a termék palettáját és ezzel a megrendelői körét is. Emellett a társaság költséghatékonyan tud gyártania kis és közepes szériák kisméretű alkatrészeket is, amely javítja a jövedelmezőségét, illetve versenyképes árat tud kiajánlani egy nagyon ár érzékeny piacon.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 18,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.szerform.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Ádám József
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 279-2149, e-mail címünk: iroda@szerform.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02831
Befejezés időpontja: 2019.05.28.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 18 909 609,- Ft

Cégünk szerszámgyártással,
fémmegmunkálással és
fémforgácsolással foglalkozik országosan, már több mint 15 éve.

©2023 Szerform Kft. Minden jog fenntartva

by Minya Gergely e.v.

Scroll to Top